1. To which board is the school affiliated?
Ans- The school is affiliated to Central Board of Secondary Education, New Delhi vide no. 1630337. This is the only school which is affiliated to C.B.S.E in the area providing quality education to the students.
2. Where is the school situated?
Ans- The school is situated in Zira in a lush and green campus of 5 acres. The students of the school feel close to nature due to its pollution free green environment.
3. How can the school be reached?
Ans- The school can be reached via road from Ferozepur which is just 25 kms. away and a number of transport facilities are available from there.
4. What type of infrastructure is available in the school?
Ans- The pollution free campus of the school is equipped with the latest facilities. The classrooms are well ventilated and spacious. They are equipped with the latest teaching aids. The school has a state of the art Multimedia Theatre. A library with a large collection of books has also been provided to the students. The school has a computer centre where the students can work any time. The computers are networked for an easy access to all the hardware resources. Separate labs have been provided for Physics, Chemistry, Biology, Maths.
5. From which class does IT Education start?
Ans- The IT Education is imparted to the students right from Class I. However, the IT tools are used by the teachers for teaching the students from Class Nursery.
6. When can the parents meet the Principal and/or teachers?
Ans- The parents can meet the Principal on any working day between 12:30 p.m to 1:30 p.m. The teachers can be met on all working days between 1:15 p.m to 1:30 p.m. The parents are not entertained during any other time as it hampers the working of the school. Apart from this regular bimonthly PTMs are also held.
7. What are the timings of the school?
Ans- The timings of the school are from 8:00 a.m to 2:30 p.m during summers and from 9:00 to 3:30 p.m during winters.
8. Are the teachers qualified?
Ans- Yes all the teachers are experienced and well qualified according to the CBSE norms.
9. What are the extra activities that the students can opt in school?
Ans- All types of activities such as Dance, Judo-Karate, Yoga, Music, Singing, Art & Craft, Shooting, Skating etc. are available to the students. Regular weekly classes are held for these activities and it is mandatory for the students to opt these.
10. What type of health care is available in the school?
Ans- The school provides all the medical facilities on the campus itself which includes a full time Doctor on campus. Regular check up camps such as Dental, Eye, ENT etc. are organised for the students from time to time. The school also holds special classes and seminars for the students and parents to provide health awareness.

 
 
 
 
   
 
© Copyright Doon Valley Cambridge School 2010